Oare Sunt un Porc?

Troaca Comunitara

No menu assigned!

O minte mică într-o mare mincinoasă

Comunitatea OSPMintea de OsepistO minte mică într-o mare mincinoasă

O minte mică într-o mare mincinoasă

Ieri, în cadrul evenimentului “Sportul — disciplină cheie pentru dezvoltarea personală”,  Gabriela Firea, actualul primar al capitalei, și-a dat arama pe față și ne-a demonstrat încă odata că are o minte mică. Partea cea mai nasolă este că mintea asta mică rezidă într-o mare mincinoasă. Iată…

“O imbecilă este o persoană care cauzează pierderi unui alt individ sau grup de indivizi, fără a câștiga nimic în schimb, uneori chiar suferind pierderi de pe urma acțiunilor sale.- Carlo M. Cipolla”. Aceasta este a treia lege din cele 5 legi fundamentale ale imbecilității umane, cunoscută și ca regula de aur.

Cred că regăsim aplicabilitatea acestei legi fundamentale a imbecilității umane și situației generate de actuala primariță a Bucureștiului. Dar să ne reîntoarcem cu analiza noastra la începuturile odiseei anulării evenimentului Via Sport de pe Șoseaua Kiseleff.

Într-o după amiază toridă de vară, undeva spre sfârșitul lunii iunie, actualul edil al capitalei, Gabi Firea, venea de la dumneaei de acasă, din Voluntari cu autoturismul si se îndrepta probabil catre sediul partidului pe Șoseaua Kiseleff. Duduia s-a bășicat că a trebuit sa stea la semaforul de la Arcul de Triumf mai mult decât s-ar fi așteptat pentru un sfârsit de săptămână de vară. Nu vă gândiți că întârzierea ar fi fost una notabila, nicicum. E vorba de încă un semafor prins până sa depășească Arcul de Triumf. Cert este ca primărița, pentru care dimensiunea temporala a căpătat o noua valență odata cu funcția, turbată,  printre toate sudălmile debitate la adresa evenimentului “Via Sport”, căci acesta era motivul pentru care tocmai EA, Gabriela Firea, Primarul Bucureștiului, a trebuit să mai aștepte încă un semafor, a promis “că se va ocupa ea de aștia” și că va închide evenimentul, lucru pe care l-a și făcut. Cum? Mințind, denaturând realitatea convinsă fiind că aidoma Voluntariului primarul are întotdeauna dreptate si că “of”-ul personal, sau mai bine zis, “moftul”personal este de ajuns pentru a motiva decizii pripite și strâmbe.

Faptul ca primărița capitalei are o minte mică transpare din ce a înțeles dumneaei ca ar fi evenimentul “Via Sport” și anume că e un eveniment sportiv. Nu a văzut dincolo de specificitatea evenimentului denumit sugestiv Via Sport, nu a văzut faptul că acest eveniment nu este DOAR un eveniment sportiv ci unul social. Nu a înteles ca “Via Sport” a intrat în mentalul colectiv al locuitorilor din zonă, care weekend de weekend, in timp de vară, mergeau pe segementul de șosea unde avea loc manifestarea, nu pentru a face sport ci pentru a se întâlni, pentru a interacționa social. Simplul fapt că locuitorii din zona își dădeau întâlnire pe Kiseleff considerând manifestarea una la care merită să te raportezi ca la un pucnt de referintă legitimează acestă inițiativă “a unei firme private”. O minte mică nu este capabilă să gândească dincolo de o secventialitatea specifica celor care descopera in clasele primare abacul. O minte mică nu poate percepe efectele importante ale unei manifestări sociale. O minte mică are impresia că poate reduce dimensiunea unui eveniment social la “5 tineri care fac sport”. O minte mică nu poate să aibă o viziune de ansamblu, o maniera holistică de analiză astfel încât să vadă și să considere beneficiile sociale ale unui eveniment ca “Via Sport”. O minte mică crede că mințind poate justifica acțiuni ale unei instituții ca Primăria București izvorâte din hachițele unei pretinse cucoane rurale. O minte mică nu concepe că ar putea greși și, pe cale de consecință, nu va recunoaște niciodată greșeala comisă, comportamentul ei fiind delirant și haotic în argumentație, tot timpul având tendința de a se victimiza, ex.: “că a fost greșit înțeleasă, că are „un of” și că „au durut-o” acuzațiile că nu ar susține sportul”. Totul se simplifică, totul este mic și adus la dimensiunea propriei minți.

Ce mai observăm în comportamentul actualului primar? Un orgoliu incomensurabil. Pe cât de mică este mintea cucoanei pe atât de mare este orgoliul care o macină. Această duduie însumează caracteristicile celor 3 tipologii de nefericiți ai lui Bertrand Russell: păcătoasă, narcisistă și megalomană.

Etalarea publică a convingerilor confesionale proprii ca pe o virtute demonstrează, fără echivoc, ca Gabi este păcătoasă si nefericită, asuprită fiind de spectrul păcatului. Faptul că pune interesul propriu înaintea interesului social și anulează un eveniment popular și cu vechime din București demonstrează iar, fără echivoc, narcisismul și implicit lipsa de considerare pentru bucureșteni. În fine, anularea abuzivă a evenimentului, fără considerarea impactului deciziei proprii ne arată că Gabi a căzut in păcatul megalomaniei mai ales că, se încăpățânează să ne explice justetea unui demers strâmb.

Tot ce a debitat Gabriela Firea de o săptămână, de la adresa trimisă organizatorilor prin care îi punea pe aceștia în imposibilitatea de a desfășura evenimentul, motivele fiind confuze și neverosimile, se află sub semnul minciunii. Enunturi ca “eu nu am anulat evenimentul” “sunt o persoană care s-a format 20 de ani intr-o familie de sportivi”, “cred că nu trebuie să primesc lecții de la o firmă privată care se încăpățânează să țină cinci persoane care să joace ceva pe Kiseleff blocând sute de mii de oameni care merg poate chiar la activități sportive”, demonstrează ca Gabi este o mare mincinoasă, ea nereușind să demonstreze nimic din afirmațiile de mai sus. După cum se poate obseva totul este despre EA si nu despre eveniment. Totul reprezinta opinia EI, unde s-a format, nu ÎI spune ei, EU nu am facut, etc.

Revenind la a treia lege a imbecilitățiie enunțate în începutul acestui articol ne dăm seama ca se aplică perfect situației noastre; un primar general care anulează un eveniment aducând prejudicii unui grup de indivizi care frecventau acel eveniment, fără un beneficiu personal ba mai mult devine subiectul oprobriului public oricât ar încerca să ne explice viziunea minții sale mici. Este primarița o imbecilă? Răspundeți singuri la această întrebare. Până atunci însă, constat că Firea este o minte mică intr-o mare mincinoasă.

Hai cu Shareu'!
Da-mi niste stele!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...

1 Comentarii

Poti lasa si tu un Comentariu folosind forma de mai jos.

  1. Razvan Tudor Grigore cel Mare
    Posted on Reply

    Si tu acum, de ce sa faca oamenii sport, cand pot sa se suie in masina si sa faca o plimbare linistita prin traficul liber si ne-blocat din cauza evenimentului nenorocit cu 5 participanti?! Multumim, doamna primarita, ca aveti grija de sanatatea noastra. Sportul face rau, poti sa cazi si sa iti rupi gatul, nu? Ce sa mai vorbim de poluare, aer curat, redus trafic (nu imbunatatit si deblocat, doamna Firea, REDUS!!!)….

    Ar fi foarte interesant sa organizam un meeting pe Kiseleff in perioada aia si sa stam toti pe carosabil, sa-i aratam ca nu poate sa ne calce in picioare cum doreste dansa. Daca doamna Firea vorbeste despre alte capitale Europene, atunci sa-i aratam ce fac locuitorii acelor capitale atunci cand asa ceva se intampla acolo, cand cineva le incalca voit drepturile.

Comenteaza daca te tine

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Newsletter

  • Aboneaza-te la Newsletterul nostru si primeste gratuit articolele pe email de indata ce apar pe blog.

Salvam Teatrul!

"Am nevoie de renovare, nu joc teatru!" - Teatrul Bazilescu

  • O campanie de responsabilizare sociala a comunitatii "Oare sunt un porc?"
  • Sign | Join

Comentarii Recente

[sc:index-extra]