Oare Sunt un Porc?

Troaca Comunitara

No menu assigned!

Micul dejun perfect

Micul dejun perfect

Astăzi am mâncat un mic dejun perfect, un ou fiert moale și un iaurt cu fructe.

Totul a fost gata în mai puțin de 15 minute. Iată ce trebuie să faci:

Pune apa la fiert într-un ibric sau într-o crăticioară, așteaptă până apa începe să fiarbă și bagă oul la fiert. Ca oul să îti iasă perfect trebuie să îl fierbi între 6 si 7 minute. Cât timp lași oul să fiarba depinde de două lucruri: temperatura și dimensiunea oului. De exemplu, dacă oul este mare si abia scos din frigider, adică rece, trebuie lăsat să fiarbă 7 minute. Dacă oul nu este rece atunci perioada de fierbere trebuie scăzuta cu 15 – 30 de secunde iar dacă oul este de mic sau mediu se mai scad încă 15-30 de secunde. Am incercat sa fac un  tabel mai jos ca să știți exact cât timp să fierbeți oul. După ce ați fiert oul trebuie musai să îl scoateți din apa fiartă și să îl țineți 20-30 de secunde sub apa rece a robinetului.

După ce cojiți oul puneți-l într-un pahar sau ceașcă și mărunțiți-l cu lingurița. Adăugați, după gust, sare și piper. Mai adăugați un strop de ulei de măsline extravirgin (una sau două lingurițe) și amestecați. Credeți-mă, combinația dintre ou și uleiul de măsline vă va insori ziua. Este o sărbatoare pentru gust și un mic dejun lejer și foarte gustos..

Deschideți un iaurt simplu sau cu fructe pe care va recomand sa îl mâncați după ce terminați oul astfel gusturile se vor completa și veti putea savura atât gustul iaurtului dar și gustul oului, potențat de cel  al iaurtului. Cam asta este tot micul dejun perfect.

Poftă buna!

Dimensiune Temperatura Timp de fierbere
Mic Camera 6′
Frigider 6′ 15”
Mediu Camera 6′ 15”
Frigider 6′ 30”
Mare Camera 6′ 30”
Frigider 7′

 

Iată și un clip care vă poate ajuta să fierbeți oul astfel încât el să rămână moale.

 

 

Ingredientele mic dejunului perfect:

1 ou

1 iaurt

sare, piper după gust

1-2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin

Comenteaza daca te tine

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[sc:index-extra]