Oare Sunt un Porc?

Troaca Comunitara

No menu assigned!

Lumea pe care ne-am dorit-o mereu

Comunitatea OSPMintea de OsepistLumea pe care ne-am dorit-o mereu

Lumea pe care ne-am dorit-o mereu

In sfarsit, avem lumea pe care ne-am dorit-o mereu. Lumea aia violenta, bezmetica, haotica, anarhica, la care am visat dintotdeauna. Noi, omenirea.

O lume exact asa cum vrem noi sa fie, fara reguli, fara legi care sa ne spuna noua ce sa facem, cum sa ne comportam, sa fim liberi sa facem ce vrem, cand vrem, cum vrem. Pentru ca noi suntem rebeli, noi nu ne conformam regulilor, pentru ca regulile au fost facute pentru a fi incalcate. O lume in care toti suntem egali si toti avem aceleasi drepturi, atata timp cat e vorba de noi si doar de noi. Noi, nu ei. Eu, nu tu.

O lume palpitanta, in care in ultimul timp mereu se intampla cate ceva demn de acaparat fluxul de stiri. Indiferent ca e un act terorist in Germania, ca un scelerat omoara oameni nevinovati in Japonia sau ca un om fara minte, incurajat de toata violenta curenta, prezenta non stop la stiri si pe retele sociale, se gandeste ca e “cool” sa traga si el cateva focuri de arma pe o strada in Bacau. O lume in care influenta raului se raspandeste cu viteza conexiunii tale la internet.

E o lume in care ipocrizia este unanima. O lume in care ii uram si ii iubim pe toti, in functie de moment, de reevaluari, de interese care mai de care mai meschine si perverse. O lume in care oamenii buni sunt tot mai putini si tot mai dezamagiti, in care este tot mai greu sa iti pastrezi umanitatea, privind la ceea ce se intampla in jur.

O lume in care unul dintre cele mai urmarite seriale de televiziune, privit cu fascinatie de zeci milioane de oameni, prezinta o lume total dezumanizata, plina de cadavre umblatoare, multe dintre ele diforme sau in stare avansata de putrefactie, lume in care trebuie sa omori pe oricine si orice pentru a supravietui, atat zombies, cat si alti supravietuitori ai apocalipsei, in lupta pentru hrana si resurse. O lume in care violenta din sporturile de contact nu mai era de ajuns, sporturi evoluate din luptele dintre gladiatori pe viata si pe moarte in box, un sport cu reguli stricte si precise, si ne-am intors in timpurile intunecate, punand doi oameni sa se lupte intr-o cusca, fara prea multe reguli, spre placerea si amuzamentul nostru.

O lume in care un psihopat ticalos din cauza caruia au murit milioane de oameni, Adolf Hitler, este utilizat drept personaj de parodie, transformand, indirect, toata istoria sa intr-o gluma, si folosit pe post de “salvator” al lumii ocupate de personaje care unora ne displac, gen rromi sau alte etnii.

O lume in care o mana de ticalosi manipulatori folosesc religia pentru a crea un grup ce nu are nimic de-a face cu idealurile marete ale credintei, nici macar cu cele ale razboiului sfant, grup format din cea mai urata si intunecata parte a umanitati, din cea mai joasa scursura a societatii adunata de prin toate colturile lumii cu un singur gand comun in minte: ca au sansa nesperata de a ucide pe oricine, de a viola orice femeie fara nicio repercusiune, de a distruge si inrobi oameni nevinovati fara sa pateasca nimic. Grup pe care noi, restul, in ignoranta noastra, il consideram reprezentativ si definitoriu pentru tot ceea ce inseamna islam si lumea araba in general.

O lume in care alegem sa platim 50€ sau 500€ sau 5.000€ pe o sticla de vin, fara sa realizam ca altii beau apa din balta si cat de mult ar insemna pentru ei sa aiba o sticla de apa curata. O lume in care cheltuim miliarde de dolari in jocuri pe telefon pentru a trece la nivelul urmator, dar intoarcem spatele unor oameni disperati carora rautatea si uratenia razboiului le-a luat tot, absolut TOT, oameni care se bat la propriu pe cateva fire de iarba, pentru ca nu au ce manca… Mai mult de atat, plini de ura si dispret, le spunem ca nu au ce cauta in lumea noastra privilegiata, ca nu e treaba noastra, ca trebuie sa se descurce, fara sa incercam, nici macar pentru o secunda, sa ne punem in pielea lor, sa ne intrebam ce am face noi intr-o astfel de situatie. Situatie in care la doua strazi departare de tine ar fi capete de oameni infipte in gard. Sau in care te-ai teme in fiecare secunda in care fiica/sotia ies din casa, pentru ca urmatoarea data cand le-ai vedea ar fi intr-un anunt in care sunt vandute drept sclave sexuale. Situatie in care ai fugi mancand pamantul catre lumea “civilizata” ca sa iti salvezi viata, doar ca sa vezi ca acolo esti primit mai rau decat acasa, cu si mai multa ostilitate si ura. Dar noi, privilegiatii, nu avem probleme din astea… Nu, noi “fugim” de “stressul” de la munca la all inclusive si ne vedem de viata.

ref

O lume in care alegem, fara nici cel mai mic regret, fara nici o mustrare de constiinta, sa jignim pe altii, sa-i injosim, sa-i atacam si sa facem misto de ei. O lume in care radem de oamenii “prosti”, de handicapati, de batrani, de oamenii cu probleme psihice, de bolnavi, in loc sa ii ajutam. O lume in care radem si aplaudam atunci cand doi oameni beti se cearta sau se bat. O lume in care radem si batjocorim traditiile si cultura altora, doar pentru ca ni se par noua ciudate sau diferite.

O lume in care ne invatam copiii sa urasca si sa ii injoseasca pe toti cei “inferiori” noua, fie ca sunt de alta etnie, religie sau statut social, pana in punctul in care copii de 8-9 ani ajung sa omoare cu pietre un alt copil care, neavand ce manca, s-a dus sa imparta cu sora sa eleva cornul si laptele primit la scoala… Da, se intampla in Romania, nu in Siria sau Kenya.

O lume in care suntem multumiti atunci cand mor oameni nevinovati, cand spunem plini de patos “lasa ca asa le trebuie, francezi imputiti, ca si ei au spus despre noi ca suntem toti tigani si cersetori”, considerand moartea lor drept justitie divina.

O lume in care ne incojuram cu interese mici si meschine, pentru a masca realitatea, in care cheltuim bani pe lucruri fara de importanta, pentru a cosmetiza realitatea, in care ne prefacem ca nu vedem, in care intoarcem capul exact in momentul potrivit, pentru a putea baga realitatea sub pres.

Este o lume in care violenta, ura, pervertirea valorilor si principiilor acapareaza total empatia, compasiunea, umanitatea. In TOATE taberele implicate. O lume in care nu e treaba noastra, nu suntem noi de vina, nu avem noi ce face. O lume in care de vina sunt mereu EI. Nu noi. O lume de care, mie, imi este scarba.

Comenteaza daca te tine

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[sc:index-extra]