Oare Sunt un Porc?

Troaca Comunitara

No menu assigned!

Exorcizarea dupa despartire

Exorcizarea dupa despartire

Deci ai fost parasit. Bine ai venit in club. Iti vine sa crezi ca nu esti primul/prima in situatia asta? Si nici ultimul? Si ca, practic, toti ajungem aici, mai devreme sau mai tarziu? Ba chiar mai mult, ca nu e ultima parasire din viata ta? Daca da, avem deja progres. Desi in punctul asta nu prea ai zice. Si te cam inteleg.

Acum, este crucial sa recunosti neaparat semnele care indica daca despartirea e revocabila. Si sa le interpretezi corect. Daca rezulta ca e revocabila, si realizezi brusc, boule/vaco, ceea ce nu intelegeai pana atunci, fa tot ce poti si resusciteaza relatia. Daca insa e irevocabila, fa bine sa te bagi urgent in sedinta si sa admiti asta. Asta trebuie sa fie primul pas. Face it. Nu mai ai relatia. E dusa. Pentru totdeauna.

Apoi, ideal ar fi recunosti in primul rand fata de tine, ca esti ranit/a si te doare al dracului. Nu #daonfratiieidecurva/curvar, nu #siasanuaveamnevoiedeea/el, nu #osavadaea/el, nu #numaigasestecamine. Asta e negare, cois. Asa ingropi durerea pe care nu poti s-o confrunti. Ca pe cineva ucis de tine. Nu-l mai vezi, e drept, dar te bantuie mereu.

And it’s not going away until you deal with it. E in capul tau. Nu il inneci cu alcool. Nu il asfixiezi cu fumul din cluburi. Nu il stranuti cu prafuri de dealer. Nu il otravesti cu inghetata. Si oricat de misto iti sunt prietenii/prietenele, nu il pot face sa dispara. Orice i-ai face, reinvie. Si inca intr-un mare fel. Pasarea Phoenix e pistol cu apa, crede-ma.

Bun, deci pana acum ai recunoscut ca ai pierdut relatia si ca te doare de te mictionezi pe tine. Si nu ignori asta. E bine. Pe bune. Stiu ca nu pare, dar e fix cum iti spun. De obicei prostii ajung la concluzia abia la finalul travaliului de doliu. Cand te mai ajuta fix un penis pentru tura aia. Maxim poate fi invatatura pentru despartirea urmatoare. Fii destept/desteapta si baga la bibilica acum, ca sa eviti tot ce noi nu am fost destul de destepti sa fentam.

Urmatorul pas este sa fii convins ca esti vindecabil. Si aici, dragul meu/draga mea, am doua vesti. Previzibil, una e buna si una rea. Aia buna este ca te poti vindeca all by yourself. Nu ai nevoie de medicamente. Ai in tine tot ce iti trebuie sa treci peste. Desigur unul-doua paleative usoare acolo, cand si cand, pot ajuta. Dar tu vei face 99 la suta din treaba. Pur si simplu, esti atat de puternic/a.

Vestea rea e ca desi ai in tine tot ce trebuie, e nevoie de timp sa depasesti momentul. Nu va trece de maine si nici de saptamana viitoare. Prietenii/prietenele tale mananca cacat. In scop terapeutic, desigur. Ei iti vor doar binele dar nu stiu nici ei cum sa te ajute. E mai bine sa stii adevarul. Functie de cat de ancorat erai in relatie pot trece saptamani sau luni bune. In cazuri speciale, care dau in patologic insa, dureaza si ani.

Relax, tu nu esti cazul patologic. Cazul patologic nu accepta sfaturi si nu citeste articole din astea. Cazul patologic le stie pe toate, dinainte. Mai putin ca urma sa fie parasit, desigur. Asa ca tu, cel/cea care ma citesti acum, esti un om normal clinic. Sa ne bucuram pentru asta.

Odata ce esti convins ca esti vindecabil si ca ai nevoie de timp, esti on the right track, believe me. Esti in stadiul in care iti poti privi durerea fix in ochi dimineata in oglinda. Cand te razi sau te machiezi. Cand treci in graba pe langa vreo vitrina care iti reflecta imaginea. Cand iti aranjezi parul in oglinda retrovizoare. Te poti uita la ea spunandu-i:

“Stiu ca ai impresia ca ai venit sa stai forever. Teapa! Sunt un om normal intr-o situatie comuna. Stiu ca am pierdut pe cineva pretios care nu mai vine inapoi. E si vina mea, imi voi extrage concluziile. Si da, doare rau, asa cum tu probabil nu vei simti niciodata. Dar eu ma voi face bine si am deja inceput procesul de vindecare. Si-l voi duce la capat ori de cate ori te-ai da cu curul de pamant. Asa ca #marsingatumatii afara din mine!”

Comenteaza daca te tine

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[sc:index-extra]