Oare Sunt un Porc?

Troaca Comunitara

No menu assigned!

Cum faci un proiect ca Bazilescu in cinci pasi?

Comunitatea OSPProiectele, idei si evenimente marca OSPCum faci un proiect ca Bazilescu in cinci pasi?

Cum faci un proiect ca Bazilescu in cinci pasi?

In dorinta de a simplifica maniera de comunicare am imbracat, astazi, haina stereotipurilor atat de consumate in spatiul blogosferei, gen: “5 pasi pana la marea revelare”, “Cum sa iti menti un tonus bun”, “3 motive pentru care trebuie sa faci nu stiu de chestiune” etc. Nota bene! Forma abordata nu doreste sa diminueze sau sa ridiculizeze continutul mesajului nostru ci, pur si simplu, sa il prezinte intr-o nota umoristica.

Cert este ca la inceputul verii de anul trecut, 2015, unul din membrii comunitatii noastre ne-a adus in atentie starea deplorabila in care se afla acet teatru de vara. Impreuna cu ceilalti OSP-isti am considerat oportun de a lansa un proiect de la intentia noastra de a milita pe langa institutiile publice cu scopul de al determina sa renoveze cladirea teatrului. Ne-am stors creierii despre cum am putea demara acest proiect, am facut o cercetare in online despre subiect si am vazut ca au mai fost intreprinse demersuri inca din anul 2000, demersuri fara vreo finalitate motivul fiind foarte simplu, pentru a aduce teatrul in cadrul unei institutii publice locale care si-ar putea asuma renovarea sa trebuiau implicate mai multe institutii si proceduri administrative in vederea mutarii patrimoniale a imobilului de la Ministerul Culturii catre o autoritate publica locala, cum ar fi Primaria Bucuresti care, pe langa faptul ca are o structura mult mai ergonomica birocratic vorbind, are si fonduri care ar putea fia alocate pentru renovarea teatrului.

1.Primul pas, asadar, a fost sa identificam proiectul, sa studiem tot ce s-a scris despre teatru si sa trasam o strategie de lucru.

2.Al doilea pas a constat in solicitari facute catre institutiile incidente pentru a afla regimul juridic al imobilului. Zis si facut, am formulat cereri catre Primaria Sectorului 1 si catre Ministerul Culturii, cereri de obtinere de informatii relative la situatia juridica a imobilului. Bine inteles ca nu am primit niciun raspuns. In acel moment unul dintre noi a venit cu ideea ingenioasa de a depune cat mai multe petitii si solicitari la institutiile rubricate pentru a pune presiune pe ele astfel incat sa ne raspunda. Acest demers a dat imediat roade, in sensul ca multi OSP-isti au depus aceleasi cereri de obtinere a informatiilor, cu aceeasi forma cu aceeasi adresa de corespondenta si prin care solicitau acelasi lucru, aflarea situatiei juridice a imobilului in discutie. Demersul nostru, pe langa faptul ca a fost unul ludic si plin de umor, a generat aproape imediat rezultate, in sensul ca am primit o informare despre situatia juridca a teatrului de la Primaria Sector 1 si nu de la Ministerul Culturii care nu a putut sa ne comunice decat ca imobilul se afla la Directia patrimoniu (sau ceva similar) dar fara alte incormatii concludente. Din aproape in aproape am stabilit ce este de facut pentru a transfera patrimonial teatrul de la Ministerul Culturii la Primaria Bucuresti. Toata tevatura consta intr-o serie de hotarari emise de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti si de Guvernul Romaniei, respectiv o hotarare CGMB prin care se solicita transferul teatrului de la Ministerul Culturii la Primarie Capitalei, o Hotarare de Guvern prin care se realizeaza efectiv transferul imobilului teatru de la Minister la Primarie si o noua hotarare de CGMB prin care se receptioneaza teatrul. Dupa toata tevatura asta birocratica cladirea teatrului este gata sa fie renovata din fondurile Primariei Bucuresti.

3.Dupa parcurgerea primilor doi pasi a urmat perioada de activism civic facut pe langa Consiiul General al Municipiului Bucuresti cu scopul de a-i determina sa dea prima hoatare necesara, mai precis pe langa domnii consilieri Andrei Nicolae si Catalin Campeanu. Discutiile au fost productive si s-a obtinut un proiect de hotarare de CGMB prin care se solicita Guvernului sa emita o Hotarare de Guvern prin care sa transfere teatrul. Aceasta prima hotarare de Guvern a fost luata in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti in data de 26 ianuarie, la sase luni de la primele demersuri intreprinse de Comunitatea OSP. Acesta a fost al treilea pas.

4.Al patrulea pas, consta in determinarea Guvernului Romaniei sa emita acea Hotarare de guvern in baza careia teatrul sa fie mutat in patrimoniul Primariei Capitalei. Deja etape importante au fost facute, in speta, Primaria Bucuresti a formulat solicitare prin Secretariatul General al Guvernului pentru solicitarea Ministerului Culturii sa elaboreze proiectul de Hotarare de Guvern. Pentru a potenta si a mentine la un nivel ridicat interesul guvernantilor sau al vointei politice organizam un eveniment, in data de 21 februarie 2016, de la ora 12, eveniment care se numeste “Plimbare pentru Teatrul din Parcul Bazilescu”, eveniment prin care dorim sa atragem atentia factorilor de decizie din Guvern ca suntem alaturi de institutie, ca ne intereseaza realizarea proiectului si ca asteptam sa fie data Hotarare de Guvern.

Plimbare pentru Teatrul din Parcul Bazilescu
#SalvamTeatrulDInParculBazilescu

#SalvamTeatrulDInParculBazilescu

5.Al cincilea pas este cel mai important si trebuie sa consiste dintr-o activitate de “civic watch” facuta alaturi de Primaria Capitalei pentru renovarea efectiva a imobilului.

Cam asta a facut Comunitatea “Oare sunt un porc?”, comunitatea de oamen veseli si liberi, perfect integrati social si care isi doresc sa faca lucruri remarcabile si remarcate, intr-un registru satiric.

 

 

Hai cu Shareu'!
Da-mi niste stele!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Comentarii

Poti lasa si tu un Comentariu folosind forma de mai jos.

Comenteaza daca te tine

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Newsletter

  • Aboneaza-te la Newsletterul nostru si primeste gratuit articolele pe email de indata ce apar pe blog.

Salvam Teatrul!

"Am nevoie de renovare, nu joc teatru!" - Teatrul Bazilescu

  • O campanie de responsabilizare sociala a comunitatii "Oare sunt un porc?"
  • Sign | Join

Comentarii Recente

[sc:index-extra]