Oare Sunt un Porc?

Troaca Comunitara

No menu assigned!

Anul ăsta frumusețea este tânără

Anul ăsta frumusețea este tânără

I-am întâlnit prin intermediul lui Vladone. O mână de tineri, frumoși, artiști și cuminți. Au rezonat imediat cu propunerea mea de a face lucrări pe temele evenimentelor și proiectelor OSP. Am văzut în strălucirea ochilor lor înflăcărarea adolescentă, dorința de afirmare, dorința lor de exprimare artistică. Pentru prima distracție i-am rugat să imi facă două lucrări pentru un eveniment al Comunității OSP – Gelatocicleta, un concept frumos, ca ei: prosecco și înghețată.

După ce am discutat cu unul dintre ei, mai precis cu Matei Dragomir, am așteptat de la el un “cover” pentru evenimentul de pe facebook pe care l-am primit în seara zilei în care am și discutat. L-am primit pe la unșpe noaptea, în condițiile în care, ce-i drept, îmi cam pierdusem speranța că voi mai primi ceva.

Coverul pentru evenimentul de facebook a Gelatocicletei

Coverul pentru evenimentul de facebook al Gelatocicletei. Autor Matei Dragomir

Mă consolasem cu gândul că așa sunt artiștii în devenire, nu prea poți pune bază pe ce spun. Când am văzut lucrărica mi-a mai revenit culoarea în obraji și, rușinat fiind de gândurile mele prihănite, am dat drumul, liberă, încrederii în micii artiști.

A doua zi l-am rugat pe Matei să-mi facă repede o socoteală a costurilor materialelor…două plăci de osb, 40 de spray-uri cu vopsea și…cam atât. M-am conformat, le-am dat bani pentru materiale și am așteptat, plin de încredere, că mica gașcă de artiști să își facă numărul. Spre seară, chiar am primit de la tatal lui Matei o poza “pe furatelea” cu lucrarea copiilor, în curs de realizare. Am fost impresionat de dimensiunea acesteia dar mai ales de sentimentul extrem de cald de bucurie și satisfacție venit din partea prietenului meu, Vladone, care își vedea fiul angrenat într-un proiect pe care era foarte hotărât să îl termine.

Sunt lucruri care nu se uită, sunt senzații, sunt bucurii pe care toți ar trebui sa le căutăm. Revenind asupra unui gând mai vechi al meu, consider că este imperios necesar să ne îndreptăm fața către copiii noștri care sunt minunați, care au crescut și care sunt capabili de lucruri minunate făcându-ne atât de mândri de ei.

Am închis whatsapp-ul fericit că ideea implicării copiilor în proiectele noastre a fost atât de bine primită.

Micii artisti in actiune. Facerea panoului de graffiti pentru Gelatocicleta

Micii artisti in actiune. Facerea panoului de graffiti pentru Gelatocicleta

Este o ocazie nemaipomenită, pentru micii artiști, de a se desfăsura, de a se afirma liber în deplinătatea pornirilor și simțirii lor artistice.

În ziua evenimentului, pe lângă toate sarcinile organizatorice, pe lângă toata preocuparea legată de buna organizare a evenimentului, mărturisesc că nu conteneam să mă gândesc la lucrarea copiilor și să mă întreb, întruna, cum a ieșit?, singura reprezentare a lucrării fiind acea poza trimisă de Vladone.

Mi-a plăcut nerăbdarea aceea, mi-a plăcut emoția pe care am simțit-o pentru micii artiști mânat de cea mai ingenuă curiozitate. Cel puțin, pentru mine a fost ca o revelație, momentul în care colegii mei au ajuns cu cele două plăci de osb. Am trecut prin momente dramatice, având tot evenimentul sub semnul ploii și, implicit urmăriti de dubiului realizării lui. Totul a fost perfect, cei care ne-am strâns ne-am simțit excelent. George, proprietarul stabilimentului în care te poți bucura, în stilul reclamei de bere deja celebre, de poate cea mai buna înghețată din București, Venchi, s-a întrecut pe el asumându-si roul de DJ, muzica fiind excelentă. Chiar am remarcat câteva melodii pe care imediat le-am “sustras” cu ajutorul shazam-ului, și nu puține.

A fost o petrecere frumoasă inclusiv prin faptul ca la ea au participat și micii artiști, care și-au chemat parinții să admire “isprava” lor. În linii mari cam aceasta este povestea copiilor de la Tonitza, cei care, cu mândrețe o spun, de acum inainte se vor ocupa și vor înfrumuseța proiectele și întreprinderile Comunitații OSP. Vom strânge toate lucrările lor și, mai spre sfârșitul acestui an, vom organiza un vernisaj în care vrem să ne sărbatorim tinerii artiști.

Gelatocicleta Graffitti

Gelatocicleta Graffitti. Autori: Alexa, Matei, Tudor și George

Dar cine sunt ei? I-am rugat să îmi dea poze pentru fiecare dintre ei și câteva cuvinte despre experiența lor artistică în cadrul acțiunilor OSP. Iată ce a ieșit:

Alexa Andrei

Alexa Andrei

 

 

 

“Îmi place înghețata și îmi place arta. Nu aveam cum să nu mă implic în proiect ținând cont că le combină pe amândouă. Viziune? Totul trebuia să fie cât mai colorat și atunci m-am gândit că o plantă cu multe înghețate era perfectă” – Alexa

 

 

 

 

Tudor Radulescu

Tudor Radulescu

 

 

“M-am implicat în proiect pentru că știam că îmi va pune la încercare abilitățile de artist. Ca viziune m-am gândit să implic și un personaj de al meu, calul.” – Tudor 

 

 

 

George Chiriac

George Chiriac

 

 

“Implicarea mea în acest proiect mă ajută să îmi dezvolt și să îmi creez noi simțuri și stiluri artistice. Gândindu-mă la înghețată și prăjituri, și mai ales la copilarie, cu înca un pet de bere rece, încercand să îmi las mâna să creeze numai dulcețuri și rafinatățurile pe care mi le doream când eram mic.” –  George

 

 

 

 

Matei Dargomir

Matei Dargomir

 

 

“M-am implicat în acest proiect deoarece am vrut să îmi depășesc limitele creative și să învăt să îmi transpun ideile printr-o pată de culoare, sub presiune și in plus, ador înghețata.” – Matei

Hai cu Shareu'!
Da-mi niste stele!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

2 Comentarii

Poti lasa si tu un Comentariu folosind forma de mai jos.

 1. leonardoschool
  Posted on Reply

  Durere, dramatism interior, dorinta de a soca si a atrage atentia celor din jur cu orice chip.Razvratire, debusolare si lipsa de modele atat in arta, cat si in viata.Acesti tineri ,ar trebui sa simta de undeva, iubirea neconditionata ca sa poata reda frumusetea.Poate gresesc ,nu stiu…

  1. Alexandru Dumitrescu
   Posted on Reply

   Intr=o parere personala nu exista greseala. Interesant punct de vedere – notat si apreciat. Eu cred ca frumusetea sta in tinerea si ingenuitatea lor care trebuie ferita de vicisitudinile existentei contemporane si care ar putea eroda aceste ingrediente esentiale pentru estetic.

Comenteaza daca te tine

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Newsletter

 • Aboneaza-te la Newsletterul nostru si primeste gratuit articolele pe email de indata ce apar pe blog.

Salvam Teatrul!

"Am nevoie de renovare, nu joc teatru!" - Teatrul Bazilescu

 • O campanie de responsabilizare sociala a comunitatii "Oare sunt un porc?"
 • Sign | Join

Comentarii Recente

[sc:index-extra]