Comunitatea OSP

Blogul Comunitar


Titlul Proiectului

E.C.O.U.

Rezumat

Empatie fata de victime,
Cetateni uniti de Compasiune si dorinta de a face
Ordine si Organizare.
Unitatea unei societati salveaza vieti.

Colectivul suntem noi, toti cetatenii.

Scopul Proiectului

Instruirea oamenilor, a tuturor cetatenilor inca din scoala gimnaziala, cum sa actioneze si sa reactioneze in cazul unui pericol iminent si a acordarii de prim ajutor.
Cursurile vor fi sustinute de reprezentanti ai organelor de ordine, pompieri si cadre medicale sau paramedici, care pot face instructaj in ceea ce priveste acordarea primului ajutor. Pot de asemenea sa sustina instructajul pentru acordarea de prim ajutor si studenti la medicina sau civili care au cursurile facute si recunoscute printr-o dovada clara.
Ca societate avem nevoie de pregatire in sensul acesta si consider ca este momentul prielnic pentru a invata, in numar cat mai mare, ce inseamna sa oferi primul ajutor, cum sa te protejezi si cum sa nu creezi haos, care sunt cele mai importante pentru salvarea unei vieti si o mai buna recuperare a victimelor.
Inca nu stim, individual, cum sa procedam in caz de cutremur, incendiu, inundatii ori in cazul accidentelor rutiere sau de orice alt tip. Avem nevoie sa fim informati.

Mod de Desfasurare

In cadrul scolilor pentru elevi si profesori,
In institutiile publice pentru functionari,
In companiile private pentru angajati,
Pe strada in corturi special amenajate pentru pensionari si alte categorii care altfel nu pot beneficia de cursuri.
Promovarea media, pe toate canalele, prin clipuri video care cu ajutorul imaginilor sa ajute oamenii sa constientizeze nevoia de implicare si de participare activa la astfel de cursuri, oferindu-le astfel ocazia sa fie constienti de beneficiile pe care le au ulterior, in cazul unui eveniment tragic. A fi constient ca implicarea ta aduce plus valoare, iti confera un confort psihic de care acum populatia are nevoie, la nivel subconstient.
In cadrul scolilor:
- In salile de sport, cate doua sau trei clase participa la un curs, impreuna cu profesorii si invatatorii, precum si restul personalului TESA. Indiferent de marimea salii de sport, nu este indicat ca numarul participantilor sa fie foarte mare deoarece copiii isi distrag foarte usor atentia cand sunt pierduti in multime si scopul nu va fi atins.
In institutiile publice si companiile private:
- In timpul programului de lucru, in cea mai mare sala din incinta locatiei.
- In functie de marimea colectivului, la un curs de instruire pot participa maxim 60-80 persoane, astfel incat atentia si mesajul sa poata ajunge corect la toata lumea.
Pe strada, in locuri publice:
- In corturi mari, inscriptionate cu mesajul proiectului (se va denumi ulterior), in perioada rece dotate cu tunuri de caldura.
- In urma campaniei televizate, in orele diminetii fiind cel mai indicat, scopul corturilor fiind acela de a aduna un numar cat mai mare de pensionari, care de asemenea este indicat sa fie instruiti.
- Se vor face liste de inscriere si se stabilesc ore in care cursul va fi sustinut. In rest, in acele corturi vor fi voluntari, care intocmesc listele si ofera detalii populatiei despre proiect.

Fiecare cetatean va primi o dovada a participarii la curs, un obiect simbolic, usor de purtat, cu care sa poata face dovada cu usurinta atunci cand este nevoie de implicarea lui.

De cine/ce este Nevoie

 • Studenti la medicina
 • Paramedici
 • Oameni care au cursuri de prim ajutor si pot sustine astfel de cursuri
 • Doctori
 • Sponsori care sa sustina logistica, activitatea media, ustensilele de promovare si
 • necesarul pentru sustinerea cursurilor
 • Voluntari pentru organizare
 • Persoane publice care sa sustina proiectul, deoarece oamenii sunt mult mai receptivi la mesajul transmis de o persoana pe care o privesc cu admiratie si cred in ea, astfel mesajul va fi receptionat si indemnul de a se implica toti cetatenii va fi urmat de actiune a acestora. Multe persoane publice, din variate domenii trebuie sa se implice, fiecare atingand un anumit numar de cetateni. De asemnea, si prezenta lor la cursuri ar fi de dorit, in cat mai mare masura posibil.

Cui se Adreseaza

Ne adresam fiecarui cetatean al Romaniei. In cazul unei calamitati sau accident cu victime, este nevoie ca fiecare sa stie ce poate face, cum poate organiza, cum poate ajuta. Lipsa haosului in situatii de criza salveaza vietile noastre si ale copiiilor nostri.
In primul rand, ne adresam persoanelor cheie din viata noastra cotidiana: profesori, soferi ale masinilor de transport in comun, oameni de la paza din orice institutie sau companie. Acestia sunt cei care se fac primii auziti, sunt cei care trebuie sa gestioneze cel mai corect desfasurarea actiunilor pe timp de criza, sunt oamenii la care toate privirile se indreapta involuntar.
Apoi, de la elevi la pensionari, toti ar trebui sa participle la astfel de cursuri.
Romania nu are o educatie in sensul acesta si din acest motiv in cazul unei calamitati, unui dezastru sau al unei tragedii haosul este cel care ne dicteaza actiunile si pierdem vieti sau agravam starea de moment si impactam negativ recuperarea persoanelor vatamate.

Cine il poate Transpune in Realitate

 • Fundatiile si organizatiile care au personalul cu experienta pentru organizarea unui eveniment atat de mare.
 • Mass Media, fara de care nu va putea lua amploare.
 • Persoanele publice cu putere de influenta asupra populatiei, care se implica in proiect.
 • Multi voluntari, dornici sa vada o schimbare pe viitor si sa ajute la transpunerea acestei dorinte in realitate.

Ce Beneficii va aduce Societatii

 • Organizare in timpul unei calamitati, ceea ce duce la reducerea numarului de victime.
 • Posibilitatea implicarii oamenilor ce au dovada acestor cursuri atunci cand cadrele medicale prezente sau fortele de ordine au nevoie acest lucru exemplul cel mai recent in Romania este Colectiv, unde oameni fara pregatire faceau resuscitarea victimelor alaturi de paramedici si asistente. Cat de bine au reusit sa o faca, desi dorinta lor a fost de a ajuta?
 • Consolidarea societatii, din punctul de vedere al relationarii, comunicarii intre cetateni si capacitatea de actiune si reactie a populatiei in caz de criza.

Nota de Final

Multumesc pentru rabdarea de a citi pana la final.
Multumesc pentru viitoarea implicare in acest proiect.
Pentru inceperea discutiilor pe tema proiectului, pentru demararea acestuia sau orice alte detalii am omis, ma puteti contacta.

Numele Tau

Numele Tau Aici

Email

email@email.com

Telefon

0000 000 000

Facebook

http://www.facebook.com/porfilul_tau
 
 • Gandul zilei de Gicuta

  Omul este o persoana umana!

Evenimente Curente

Afla primul ce se intampla la noi in Comunitate.

 
 
Salvam Teatrul!

Salvam Teatrul de vara din Parcul Bazilescu

 • "Am nevoie de renovare, nu joc teatru!" - O campanie a Comunitatii OSP
 • Sign | Join
 
 
Aegerile OSP

Comunitatea de Proiecte - Un Eveniment OSP 2016

 • Implica-te si tu! Voteaza Proiectul tau preferat sau propune un Proiect si devino admin OSP!
 • Participa | Trimite