Oare Sunt un Porc?

Troaca Comunitara

No menu assigned!

Oare sunt un porc?

Oare sunt un porc?

“Oare sunt un porc?” este grupul de satiră al Comunității “Oamenii susțin proiecte” sau OSP (pe scurt și pe românește). Grupul de facebook “Oare sunt un porc?” este un grup secret care creaza o zona de convergenta a ideilor exprimate liber, fara nicio condiționare. 

Comunitatea OSP, în grupul său “Oare sunt un porc?”, promovează satira urbană și pe alocuri suburbană. Ce încercăm este ca prin satiră să atragem atenția asupra unor lucruri sau situații care ar trebui să se schimbe în bine ele fiind nasoale. Cu acest crez înalt în minte Comunitatea OSP, în cadrul grupului său întreprinde tot felul de evenimente sau colocvii cu tentă umoristică menite să ne recreeze dar în același timp să ofere un exemplu de implicare civică celorlati membri ai societații românești.

Denumirea grupului de satiră “Oare sunt un porc?”, pe lângă faptul că în mod ingenios împarte același acronim cu “Oamenii susțin proiecte”, își propune, chiar de la început, să aducă în conștiința individuală a membrilor Comunitatii OSP o întrebare pe care ar trebui să ne-o punem frecvent în momentele noastre de instrospecție. Este o provocare, pentru fiecare OSP-ist, de a se autoobserva cu scopul clar de a nu depăși limitele de civilitate și civilizație care ne-ar putea transforma în suine.

Decalogul “Oare sunt un porc?”

1. Care vrea în grup trebuie să fie major (din toate punctele de vedere), adică să aibă minim 18 ani și să se comporte ca atare. Membrii OSP care adaugă persoane noi în grup au obligația de a aduce acest regulament la cunoștința celor pe care, prin bunăvoința lor, devin noi membri. Adminii sunt ca soarele de pe cer. Ei au dreptate întotdeauna și pot să belească pe cine vor, cum vor și când vor, în special pe cei care intră în grupul nostru cu intenția de a denigra “Oare sunt un porc?” sau Comunitatea “Oamenii susțin proiecte”, persoane care folosesc conturi false, persoane care au probleme cu legea, persoane care au un comportament inadecvat atât în societate, cât și în mediul virtual.

2. Folosiți un limbaj decent și respectați colegii de grup pentru a fi respectat la rândul vostru! Nu vom permite sub nicio forma batjocorirea, ridiculizarea, amenințarea sau jignirea oricărui membru al grupului sau al comunitatții, acest comportament soldându-se cu ștergerea în primă fază a comentariului sau a postării, iar în cazul recidivării cu excluderea din grup. Dacă fapta este de mare căcat este posibil să îl belim și pe cel care l-a băgat pe elementul recalcitrant în grup, pe principiul “Să te fut pe tine și pe cine te-a inventat”. Așa că, ATENȚIE! Când vă apucă pandaliile orgolioase gânditi-vă că nu v-o luați doar voi ci există o sanșa să îl beliți indirect și pe ăla care, cu bunăvoință, v-a introdus în OSP.

3. Fiti civilizați! Adica fiți toleranți, asumați-vă conținutul mesajelor pe care le postați, respectați opinia celorlalți care comentează la postările voastre chiar dacă nu sunt de acord cu voi având alte opinii sau pareri și respectați prezentul regulament că altfel ați belit-o.

4. Este interzis sa faceți reclamă la produse, servicii, locante, partide politice, rude, societați comerciale sau promovare în OSP a altor grupuri nou înființate. Astfel de postari vor fi șterse. În caz exceptional, reclamele la curve sunt permise, cât timp este prezentat și certificatul de conformitate și sunt ieftine. Exista posibilitatea ca împreuna cu conducerea grupului, adică adminii și/sau moderatorii să desfașurați campanii publicitare dar facute în spiritul grupului. Așa că ori de cate ori vă vine ideea să promovați ceva luați legatura cu un admin sau cu un moderator.

5. Cei care vor să părăseasca grupul o pot face singuri, în liniste, fără a trâmbița în prealabil, prin postări lacrimogene, fără explicații și mai ales fără cereri dramatice către administratori de a fi dați afară din grup. Nu ne intereseaza melodramele existentiale ieșiți, pur și simplu.

6. Verificați înainte de a posta! Dacă postați ceva ce a mai fost pus în repetate rânduri, postarea se va șterge fără avertisment.

7. Sunt interzise postările de genul “like & share”, postările sexy, cele care să includa materie scarboasa, grotești și cele care conțin violență împotriva animalelor. Astfel de postari vor fi șterse și riscați să fiți excluși din grup după ce, în prealabil, vă căutam și vă batem rău (mai ales daca vă plac alea cu violența aplicată animalelor. De aici se exclud bătăile între pixde, alea sunt funny.)

8. Scopul grupului este acela de a socializa și a ne râde! Astfel, atenționările asupra modului în care cineva scrie, chiar dacă face greșeli gramaticale, uită litere sau folosește un limbaj de messenger vor fi ignorate și de preferat va sugerăm să le faceți în privat. Nu ne demonstrați că sunteți smecheri daca ați observat o greseala gramaticală a vreunuia. Cu siguranță, dacă te cautăm, vom descoperi că scrii cu “vroiam” și atunci…te-am ars, râdem de tine 3 zile și 3 nopți.

9. Toți cei care doresc să organizeze evenimente, întălniri, colocvii sau orice gen de adunare in cadrul Comunitații OSP sau a grupului “Oare sunt un porc?” trebuie să ceară aprobarea administratorilor. Evenimentele respective se vor desfașura sub egida (că tot e la moda) “Oare sunt un porc?” sau Comunitatea OSP.

10. Pentru a evita orice fel de neplăceri și din dorința de a nu agrava situația persoanei, care și așa este precară, vă facem cunoscut faptul ca niciuna din regulile de mai sus nu se aplică în cazul lui Tubel, Cur Bashit sau Nas cu Păr (niște tovarași de’ai nostri) și nu ne cerem scuze!

Comenteaza daca te tine

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[sc:index-extra]