Oare Sunt un Porc?

Troaca Comunitara

No menu assigned!

Alegerile OSP: E.C.O.U. (Empatie; Compasiune; Organizare; Umanitate)

Comunitatea OSPMintea de OsepistAlegerile OSP: E.C.O.U. (Empatie; Compasiune; Organizare; Umanitate)

Alegerile OSP: E.C.O.U. (Empatie; Compasiune; Organizare; Umanitate)

E.C.O.U. (Empatie; Compasiune; Organizare; Umanitate)

Scopul Proiectului

Instruirea oamenilor, a tuturor cetatenilor inca din scoala gimnaziala, cum sa actioneze si sa reactioneze in cazul unui pericol iminent si a acordarii de prim ajutor.
Cursurile vor fi sustinute de reprezentanti ai organelor de ordine, pompieri si cadre medicale sau paramedici, care pot face instructaj in ceea ce priveste acordarea primului ajutor. Pot de asemenea sa sustina instructajul pentru acordarea de prim ajutor si studenti la medicina sau civili care au participat la cursuri si au o dovada clara.

Inca nu stim, individual, cum sa procedam in caz de cutremur, incendiu, inundatii ori in cazul accidentelor rutiere sau de orice alt tip. Avem nevoie sa fim informati.

Mod de Desfasurare

 • In cadrul scolilor pentru elevi si profesori,
 • In institutiile publicepentru functionari,
 • In companiile private pentru angajati,
 • Pe strada in corturi special amenajate pentru pensionari si alte categorii care altfel nu pot beneficia de cursuri.

Promovarea media, pe toate canalele, prin clipuri video care cu ajutorul imaginilor sa ajute oamenii sa constientizeze nevoia de implicare si de participare activa la astfel de cursuri, oferindu-le astfel ocazia sa fie constienti de beneficiile pe care le au ulterior, in cazul unui eveniment tragic. A fi constient ca implicarea ta aduce plus valoare, iti confera un confort psihic de care acum populatia are nevoie, la nivel subconstient.

De cine/ce este Nevoie

 • Studenti la medicina
 • Paramedici
 • Oameni care au cursuri de prim ajutor si pot sustine astfel de cursuri
 • Doctori
 • Sponsori care sa sustina logistica, activitatea media, ustensilele de promovare si necesarul pentru sustinerea cursurilor
 • Voluntari pentru organizare
 • Persoane publice care sa sustina proiectul, deoarece oamenii sunt mult mai receptivi la mesajul transmis de o persoana pe care o privesc cu admiratie si cred in ea, astfel mesajul va fi receptionat si indemnul de a se implica toti cetatenii va fi urmat de actiunea acestora. Multe persoane publice, din variate domenii trebuie sa se implice, fiecare atingand un anumit numar de cetateni. De asemnea, si prezenta lor la cursuri ar fi de dorit, in cat mai mare masura posibil.

Cui se Adreseaza

Ne adresam fiecarui cetatean al Romaniei. In cazul unei calamitati sau accident cu victime, este nevoie ca fiecare sa stie ce poate face, cum poate organiza, cum poate ajuta. Lipsa haosului in situatii de criza salveaza vietile noastre si ale copiiilor nostri.
In primul rand, ne adresam persoanelor cheie din viata noastra cotidiana:
– profesori, soferi ale masinilor de transport in comun, oameni de la paza din orice institutie sau companie. Acestia sunt cei care se fac primii auziti, sunt cei care trebuie sa gestioneze cel mai corect desfasurarea actiunilor pe timp de criza, sunt oamenii la care toate privirile se indreapta involuntar.
Apoi, de la elevi la pensionari, toti ar trebui sa participle la astfel de cursuri. Romania nu are o educatie in sensul acesta si din acest motiv in cazul unei calamitati, unui dezastru sau al unei tragedii haosul este cel care ne dicteaza actiunile si pierdem vieti sau agravam starea de moment si impactam negativ recuperarea persoanelor vatamate.

Cine il poate Transpune in Realitate

 • Fundatiile si organizatiile care au personalul cu experienta pentru organizarea unui eveniment atat de mare.
 • Mass Media, fara de care nu va putea lua amploare.
 • Persoanele publice cu putere de influenta asupra populatiei, care se implica in proiect.
 • Multi voluntari, dornici sa vada o schimbare pe viitor si sa ajute la transpunerea acestei dorinte in realitate.

Ce Beneficii va aduce Societatii

 • Organizare in timpul unei calamitati, ceea ce duce la reducerea numarului de victime.
 • Posibilitatea implicarii oamenilor ce au dovada acestor cursuri atunci cand cadrele medicale prezente sau fortele de ordine au nevoie de acest lucru–exemplul cel mai recent in Romania este Colectiv, unde oameni fara pregatire faceau resuscitarea victimelor alaturi de paramedici si asistente. Cat de bine au reusit sa o faca, desi dorinta lor a fost de a ajuta?
 • Consolidarea societatii, din punctul de vedere al relationarii, comunicarii intre cetateni si capacitatea de actiune si reactie a populatiei in caz de criza.

Proiect propus de: Petra Alina Mihaela

fb

Hai cu Shareu'!
Da-mi niste stele!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
Scrijelit de:

Aici ar trebui sa fie o biografie, dar nu e pentru ca nu e nimic de spus. Decat ca este un loc unde ar trebui scris ceva. Si ce altceva as putea scrie? Ca nu e nimic aici. Nimic de spus.

http://we-promote.it/

1 Comentarii

Poti lasa si tu un Comentariu folosind forma de mai jos.

Comenteaza daca te tine

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Newsletter

 • Aboneaza-te la Newsletterul nostru si primeste gratuit articolele pe email de indata ce apar pe blog.

Salvam Teatrul!

"Am nevoie de renovare, nu joc teatru!" - Teatrul Bazilescu

 • O campanie de responsabilizare sociala a comunitatii "Oare sunt un porc?"
 • Sign | Join

Comentarii Recente

[sc:index-extra]